thesimswings

Alla inlägg under mars 2014

Av thesimswings - 24 mars 2014 18:15

På morgonen samma dag som hon började jobba bestämde sig Madison för att laga våfflor till frukost för att öva upp matlagsningsfärdigheten lite.


   


Hon lyckades faktiskt låta bli att bränna våfflorna, även om det nog berodde på att hon är kockbegåvning och därför har en liten fördel.


 


Våfflorna var riktigt goda, tyckte hon.


 


När hon stoppat undan rester och diskat efter frukosten satte hon sig och tittade på matlagningskanalen en stund.


 


Sedan ringde hon Conner och frågade om han ville komma över på lunch, vilket han ville.


   


Det gick minst sagt över förväntan, och de blev ihop! Efter det lagade Madison lunch, och hon kom upp i nivå två i matlagning! Den här gången blev det makaroner och ostsås, mums!


   


Conner tyckte också om maten, men när de ätit klart var Madison tvungen att gå, det var dags att åka till jobbet för första gången!


 


Förväntansfull gick hon ut till samåkningsbilen i sin riktigt snygga diskplockar-outfit.


Jobbet var helt okej. Hennes egentliga arbetstid var till klockan 21.00, men direkt blev hon ombedd att stanna kvar ett par timmar extra för att ta hand om en sufflé som exploderat, och även om hon inte var speciellt taggad på det gjorde hon det för att verka flitig, och hon fick faktiskt en befodran direkt, så nu jobbar hon som Kryddbärare! Dessutom verkade både hennes chef och kollegor uppskatta henne.


 


När hon väl kom ut från bistron kunde hon knappt hålla ögonen öppna, så hon skyndade hem och gick och lade sig.


Nästa morgon stämde hon träff på bistron med en av kollegorna, Misty, på förmiddagen för att förhoppningsvis lära känna varandra bättre.


       


De hade rätt kul, även om de mest diskuterade jobb och stadens invånare mer än sina egna liv.


 


Sedan var det dags att hoppa i jobbkläderna igen, och Misty verkade inte heller tycka att Madisons jobbkläder var de snyggaste, även om jag inte direkt kan kalla Mistys snyggare.


 


Det blev ingen befodran idag, men innan hon gick och lade sig satte sig Madison och skrev ett kärleksbrev till pojkvännen Conner.  

Av thesimswings - 23 mars 2014 17:45

     


Det här är Madison Taylor, vår grundarsim. Hon har ljuslila hår, gröngula ögon och har precis flyttat in i Hidden Springs för en nystart. Hon flyttar in i en litet hus som hon möblerar sparsamt, hon har för avsikt att flytta in i ett större eller kanske bygga ett eget hus så småningom, när hon tjänat lite pengar.


Hon har en plan och en dröm när det gäller att tjäna pengar - hon älskar att laga mat och tänker därför lära sig så många recept som möjligt och försöka bli femstjärnig kock. Hon vill även slå sig till ro och finna kärleken, men barn är hon inte lika sugen på eftersom att hon har egenskapen Gillar inte barn.


 


Madison började dagen med att ta en promenad runt kvarteret och försöka lära känna lite folk.


   


Hon hade en rolig pratstund med en av sina grannar, Conner, som inte heller bott speciellt länge i Hidden Springs, visade det sig. Skönt att de hade något gemensamt, tänkte Madison och gick vidare.


Utanför ett litet mysigt café träffade hon på en kändis som hette Elise Vandrare. Hon passade på att säga hej, men Elise blev inte speciellt imponerad.


 


Hon gick in på caféet och tog en kopp kaffe istället.


   


Som sista stopp på sin lilla rundtur letade hon rätt på stans två riktiga matrestauranger, och skaffade jobb på den som såg bäst ut. Ingen av restaurangerna såg ut som en femstjärnig, direkt, men den ena var i alla fall mysig.


 


Utanför bistron träffade hon också lite fler människor, vilket aldrig är fel.


   


Efter det ringde till hennes förvåning Conner och frågade om hon ville träffas.


 


Hon sa ja, och de träffades på en klubb och dansade lite.


Först på kul...


   


...och medan kvällen blev senare blev det mer allvar


     


Inget mer hände den kvällen, men när Madison kom hem hade hon en känsla hon inte haft på väldigt länge.

Av thesimswings - 23 mars 2014 13:45

Hej folk,


Idag tänkte jag göra det lite annorlunda och skriva om PGC och även fundera på om jag ska starta en.


PGC står för Perfect Genetics Challenge och går ut på att skapa en sim med ovanlig ögon- och hårfärg och sedan föra vidare dessa färger i tio generationer. Färgerna ska föras vidare via gener och inte med hjälp av skapa en sim


Hur går det till då?


Börja

Till och börja med måste man ju skapa en sim, och som sagt ska denna sim ha ovanliga färger på hår och ögon.
Denna sim ska helst vara ungdom (då har den mer tid på sig att skaffa barn, dvs större chans för arvingar..) Åtminstone om din grundarsim är en kvinna, eftersom att de inte kan få barn när de blir åldringar.

Manliga simmar kan skaffa barn när de är åldringar, så när det gäller dem är det inte lika bråttom.


Anledningen till att grundarsimmen ska ha ovanlig hår och ögonfärg är för att ingen annan sim i staden ska kunna ha samma färger i generna, då det blir lättare att föra vidare dem.


Grundarsimmens egenskaper ska vara Gillar inte barn och resten ska du låta spelet slumpa fram.


Regler

Din sim får skaffa barn och gifta sig med vem du vill, även en sim du skapat själv så länge han eller hon inte har ögonfärgen och hårfärgen.


Arvingen är grundsimmens barn eller barnet till den förra arvingen, och är det barn som ärver både ögon och hårfärgen, och som ska få barn som bildar nästa generation. Också arvingen ska ha egenskapen gillar inte barn och resten av egenskaperna måste slumpas fram.

Egenskaper till andra simmar måste också slumpas fram, t. ex om din grundsim får ett barn som inte ärver både hår och ögonfärg.


De enda fusk du får använda är byggfusk, moveObjects och resetSim om dina simmar skulle fastna. Pengafusk är alltså inte tillåtet.


Dina simmar får bo som de vill så länge du inte använder pengafusk, de får alltså bo i vilket hus som helst och även flytta.


Om du inte lyckas få en arvinge innan grundsimmen/arvingen inte längre kan få barn har du förlorat.


PGC tar slut när hår och ögonfärgen förts vidare i tio generationer.


Låter det spännande? Det tycker jag i alla fall, och jag funderar starkt på att starta en PGC som jag publicerar med jämna mellanrum på bloggen, även om jag fortsätter med mina andra berättelser. Tycker ni att det är en bra idé, eller kanske en fruktansvärd? Kommentera med en gång, för jag sätter nog igång rätt snart!


Av thesimswings - 22 mars 2014 15:55

Hej på er!


Jag tror i alla fall att det är fler än jag som är sjukt nyfiken och förväntansfull på The Sims 4, när det kommer ut, hur det ser ut, vilka nya funktioner det finns och allt möjligt annat. Jag vet att flera av frågorna än så länge inte går att svara på, men jag tänkte göra ett inlägg där jag försöker samla så mycket fakta som möjligt, så att både er och min nyfikenhet stillas lite grann i alla fall.


Vad kommer att vara annorlunda mot The Sims 3?


Skapa en sim:

Enligt sims egen hemsida kommer man bland annat kunna skräddarsy sina simmar väldigt noggrannt, bland annat ska man nu kunna ändra deras gångstil, relationer med mera med hjälp av nya designverktyg. Bland annat ska man kunna ändra simmarnas kroppsform genom att dra på olika punkter, istället för att välja färdiga näsor osv. (Kan påminna lite om sliders.)


Bygg.- och köpläge:

Det verkar som att det kommer vara mycket enklare att bygga och justera hus med mera, till exempel så ska man kunna flytta ett helt rum, vilket man inte kunde göra i The Sims 3.


Känslor

På flera hål l har jag hört att valen man gör påverkar simmarna och deras närhet en hel del, samt att det finns ett nytt "känslosystem" och att simmarna kan få olika känslor, antagligen istället för humöreffekter, och att dessa påverkar simmarnas humör och reaktioner mycket mer. Reaktionerna ska också vara mer verklighetstrogna, alltså kanske vi slipper simmar som går och lägger sig när det börjar brinna.


Simmarna har dessutom ett "känslomässigt djup" . De kan få 15 olika känslomässiga tillstånd, och dessa kan påverkas av allt från sociala interaktioner till vilka kläder simmen har på sig! Exempel på dessa är (om jag förstått det rätt) fokuserad, uttråkad, ledsen, rasande, flörtig och så vidare.


Relationer

Det verkar som att simmarnas relationer kommer att vara mer verklighetstrogna, vilket är bra. Nu kanske simmarna inte kan såra sina vänner/partners och berätta skämt tills de är sams, utan det kanske krävs mer. Det kan också vara så att det är svårare att bryta relationer, kanske är det inte bara att göra slut med simmens partner och sedan försvinna ur simmens liv för alltid?


Belöningar

Klarar du av prestationer, når en ny jobbnivå eller klarar mål kommer du nu att kunna få riktiga belöningar, inte bara pengar utan kläder och andra föremål. Det kommer också att vara lättare att dela ut dina egna skapelser.


Överföring

Eftersom att The Sms 4 kommer vara helt annorlunda från The Sims 3 kommer man inte att kunna föra över föremål mellan spelen.


Plattform & Online

Till och börja med kommer The Sims 4 att släppas till dator (PC). Grundspelet ska vara designat för att spelas offline, men det verkar som att det kommer finnas någon slags "sociala spelelement".

Relaterade videoklipp:


Trailer
CAS (Create a sim)

Här hittar du också en YouTube-Kanal med mängder av The Sims 4-videor.


Småfakta & länkar


Släpps: Någon gång under hösten 2014

Pris: 699 Kr

Förboka spelet Här

Mycket av faktan hittade jag Här

Av thesimswings - 22 mars 2014 15:34

Whoa, whoa.


När jag kollade imorse hade bloggen 97 besökare i mars, men gissa hur många det var när jag kollade nyss? Just det.

104.
HUNDRAFYRA BESÖKARE AAAAAAAAH

Pust. Djupt andetag. Lyckorus.

Även om inte detta är ett supergenombrott är det en rejäl milstolpe som vi tillsammans har lyckats ta oss förbi, och det är sjukt roligt och överväldigande att tänka att över hundra personer har varit inne på min blogg och tittat, läst och så vidare, bara i mars! Det är helt och hållet er förtjänst, älskade vingar, så tack så hemskt mycket!


Så... 100 besökare...


Just det! Jag lovade er en liten belöning som tack, och jag håller vad jag lovar, det vet ni! Eftersom att jag inte fått in några förslag (snyft) så tänkte jag skapa en speciell familj, bara för er, som ni sedan kommer kunna ladda ner gratis! Hur låter det? Familjen är dock inte klar än, utan jag tänker publicera den någon gång i slutet av mars, jag skriver ett inlägg och länkar!

Av thesimswings - 22 mars 2014 15:30

Nu kommer alltså fortsättningen på sjöjungfru-grejen jag påbörjade igår, och så här är det att leva som en sjösim:


Till och börja med är också sjösimmarnas behov annorlunda från vanliga simmars.


   


Istället för att duscha/bada behöver sjösimmar komma i kontakt med vatten med jämna mellanrum, men du kan bara låta simmen duscha som vanligt. Ibland behövs dock kontakt med saltvatten, men du ser när eftersom att sjösimmen får humöreffekten Uttorkad (Eller liknande.)


När sjösimmar simmar får de dessutom häftiga sjöjungfrufenor.


   


Alla sjösimmar får automatiskt högsta färdighetsnivån i färdigheten Dykning, vilket innebär att de kan dyka på alla dykplatser och dessutom hur länge de vill utan att riskera att drunkna.


Har du en ond sjösim kan den också kalla på en haj när den är under vattnet!


 


Då dyker det snabbt upp en haj, men passa dig, den kan attackera, även om sjösimmar varken kan  bli attackerade av hajar eller grottmonster så kan det finnas fler simmar under ytan!


 


Om du inte längre vill att din sim ska vara en sjösim så kan du hålla simmen borta från saltvatten (havet), ett tag, och till sist förvandlas den till en vanlig sim igen. Innan simmen förvandlats tillbaka måste du dock se till att den duschar eller badar, annars kan den dö av uttorkning!


Japp, det går också att skaffa barn med en sjöjungfru. Skaffar en vanlig sim och en sjöjungfru barn är chansen 50% att det blir ett sjöjungfrubarn, och är det två sjösimmar är chansen 100%. Om det är ett litet sjösimbarn syns när barnet är småbarn, då benen är fjälliga. Det är dock inte förrän barnet blir tonåring som det blir en sjösim på riktigt, eftersom att det är först då som behovsmätaren ändras och fenan syns när simmen simmar. (Haha.)



Av thesimswings - 22 mars 2014 14:45

Fredagen var tråkig och händelselös, Camryn var på jobbet men det regnade, så det var inga människor förutom hon själv vid stranden.


Tänk vad fort tiden går när man har roligt! tänkte Camryn när hon vaknade en lördagsmorgon, och det var inte vilken lördag som helst utan dottern Olives födelsedag, idag skulle hon bli ett barn!



För en lyckad födelsedag behövs självklart en tårta, så Camryn tog med sig Olive och åkte och handlade.


 


Och när de kom hem igen var det dags!


 

   


Titta, så söt hon blev! Och det första hon ville göra som barn? Våldgästa en fest. Japp, en riktig liten festprisse, även om hennes nya egenskap blev snobb.


En av hennes födelsedagspresenter var hennes första mobil, som hon genast började greja med.


   


Hon fick också några roliga raketer, som hon smög upp och testade medan Camryn pratade i telefon.


 

 

Dock var tomteblosset det enda hon förstod sig på hur man använde.


     


Så när hon var klar med de fick hon be Camryn om hjälp med resten, men det var rätt roligt ändå.


       


Det var en lyckad födelsedag!


(Bäst för er att ni uppskattar detta avsnitt, sims hackade och jag var tvungen att stänga ner och starta det igen, vilket betydde att en del inte hade sparats. Det är därför inlägget har dröjt så. Allt för er, kära vingar.)

Av thesimswings - 21 mars 2014 15:45

Hej hej!


Jag tänkte göra ett till sådant här inlägg i två delar som jag gjorde om vampyrer, men om ni kanske listat ut handlar det nu om sjöjungfrur, den övernaturliga varelsen som kom med Semesterparadis. Här är första delen om hur din sim blir en sjöjungfru.


Jag börjar med att skapa en sim och flyttar in den  i Isla Paradiso, eftersom att världen kom med Semesterparadis och innehåller en hel del sjöjungfrur. Okej, jag var för lat för att skapa en sim så vi kör med en av mina Nedladdningstips-simmar.


 


Sedan är det bara att sätta igång, börja med att leta rätt på en sjöjungfru. De kan finnas lite överallt i stan, har du tur kan du få syn på en sim är ute och simmar. Sjöjungrur känner du igen på benen, som är fjälliga och färgglada.

Känner din im en sjöjungfru sedan innan kan du klicka på simmen i relationer och välja Signalera sjösim, vilket borde få sjösimmen att dyka upp inom kort. Annars får du leta.


   


När du har hittat en sjösim är det bra att bli kompis med simmen. Bli helst god vän eller bästa vän.


Efter det behöver du dykarfärdighet, det räcker med nivå två, för då kan du dyka på en av dykplatserna, Stenrevet. För att få dykarfärdighet kan du låta din sim snorkla.


 


När simmen har tillräckligt med färdighet, låt din sim och din bästa sjösimvän dyka tillsammans.

Oroa dig inte för sjösimmens dykfärdighet, alla sjösimmar får automatiskt högsta nivån.


När ni väl är under vattnet, klicka på sjösimmen och välj Fråga om fiskdelar.


 

Har ni tillräckligt bra relation kommer sjösimmen att ge dig en bit sjöfolkskelp.


     


Nu finns kelpen i din sims katalog. Gå nu upp på land och ät den.


 


Då kommer detta att hända...


 


Och sedan är din sim en äkta sjöjungfru!


 


Din sim får en fjällfärg när den förvandlas, men den kan du ändra om du vill, med hjälp av en spegel:


     


Och när du är nöjd har du din egen sjöjungfru!


Och jo, orkar du verkligen inte göra dessa steg men vill ändå jättegärna ha en sjösim? Klicka fram fuskrutan, skriv in testingcheatsenabled true, klicka bredvid kistan vid livslånga belöningar tills du har så mycket livslånga poäng det behövs. (Tror det är runt 20-30000) Välj sedan livslånga belöningar och köp Sjöfolkskelp. Detta ger dig en bit kelp som du hittar i simmens katalog.


Mer om livet som sjöjungfru kommer i ett annat inlägg!

Presentation


Hej och välkommen till min simsblogg Thesimswings!

Här hittar du bland annat berättelser, fusk, nedladdningstips, fakta och nyheter. Klicka nedanför för att läsa mer om mig!

Kategorier

Omröstning

Vem i Universitetsäventyr vill du se mer av?
 Heather
 Georgia
 Skyler
 Jag vill inte se mer av någon

Expansioner & Prylpaket

✿ The Sims 3
✿ Destination Världen
✿ Kvällsnöjen
✿ Årstider
✿ Universitetsliv
✿ Semesterparadis

 

✿ Stadsliv
✿ Sovrum & Badrum

Mina Världar

✿ Sunset Valley
✿ Riverview
✿ Barnacle bay
✿ Sunlit tides
✿ Hidden springs
✿ Bridgeport
✿ Isla Paradiso

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Undrar du något?

12 besvarade frågor

Länkar

Länkar kommer

Skriv en hälsning

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Copyright Info

Ville bara påminna om att jag inte äger något av The Sims 3, det är ett varumärke som tillhör Electronic Arts Inc.

 

Bilder och texter i bloggen tillhör dock, om jag inte skriver något annat, mig själv och är tagna i mitt spel, och får därför inte kopieras utan tillstånd.


Ovido - Quiz & Flashcards